El dia més curt_La festa del curtmetratge

Per segona vegada consecutiva, el FEC Festival participa a “El dia més curt_La festa del curtmetratge”, que se celebrarà a nivell mundial els propers dies 19, 20 i 21 de desembre.
I aquesta vegada, per partida doble:

Divendres dia 19, a les 21 h, al Teatre Bravium de Reus:
Projeccció especial dels millors curts del XVI FEC Festival:
WIND, LA FUGUE, WELKOM, LE PREMIER PAS, ATLANTIC AVENUE, THE MASS OF MEN

i Diumenge dia 21, a les 19 h, al HALL del CCCB de Barcelona:
WIND, LA FUGUE, LE PREMIER PAS, ATLANTIC AVENUE, THE MASS OF MEN

Entrada gratuïta!!


Què és el FEC Festival?

El FEC Festival_Festival Europeu de Curtmetratges és un festival de cinema dedicat a curtmetratges de ficció europeus, l’únic d’aquestes característiques a Catalunya.

El FEC Festival va néixer l’any 1998 a la localitat de Cambrils com a mostra de curtmetratges estatals; l’any 2002 el certamen va créixer i es va convertir en festival europeu, compartint dues seus: Cambrils i Reus. Des de l’any 2013 el FEC Festival s’ha desplaçat a la localitat de Reus on té lloc el certamen cada any, a mitjan de març.

El FEC Festival té una secció competitiva, amb curtmetratges europeus contemporanis, i un seguit activitats paral·leles, com ara seminaris, exposicions, tallers o projeccions especials

A més, el FEC Festival és un espai on no només es poden veure els millors curtmetratges europeus de cada any, sinó també un lloc de trobada entre directors, públic i estudiants de cinema. La majoria de directors europeus acudeixen al FEC a presentar les produccions que tenen a concurs.
Un jurat europeu de qualitat procedent del món del cinema, les arts o la cultura fan del FEC un festival amb un criteri personal i únic en el panorama de festivals de cinema, fent especial atenció a la qualitat artística i autoral dels curtmetratges.

Desde l’any 2005, el FEC Festival forma part de la Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya (CI&VI) i és un dels festivals de referència en la selecció de candidats dels premis “GOYA” al millor curtmetratge.

El FEC Festival va comptar la col·laboració del director de cinema Bigas Luna desde l’inici del certamen i fins a la seva mort el passat 2013. El llegat de Bigas Luna, però, continua viu al FEC a través del premi que porta el seu nom.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s